HTML

Óperenciás Waldorf-Óvoda

Egyesületünk: www.szelloszarnyan.hu Blogunkban a 2012 őszén megújult, egyesületi fenntartású Óperenciás Waldorf-óvoda életéről, mindennapjairól szeretnénk hírt adni az érdeklődőknek. Az óvoda címe: Komárom, Molaj Műszerész u. 2 Tel: 30 2124868 operenciasovoda@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Kirándultunk a megduzzadt Cuha-pataknál

2010.10.31. 01:39 Egyesületi tagok

Nagy örömmel és várakozással készültünk kirándulásunkra a Bakonyba. A vasútállomásra mindenki időben megérkezett, a gyerekek boldogan készültek a vonatkozásra és az idő is gyönyörű szépnek ígérkezett.

Úgy gondoltuk, hogy a tavalyi jól sikerült kirándulás után ilyen gyönyörű időben csakis szebb és akadálymentesebb lehet ez a mai alkalom! :-)

Időben megérkeztünk a vonattal a szép Cuha-patak völgyébe. Gyerekek előre! :-) Kicsit fújt a szél, de bent a völgyben ezt se nagyon éreztük, szépen haladtunk előre. Megejtettük az első reggelizős pihenőnket is, ami kevésbé szélvédett helyen volt, át is fagytunk alaposan, de azért lelkesen haladtunk tovább.

Kíváncsian vártuk, hogy a patak átfolyásai a túra útvonalán milyen kihívások elé állít bennünket.

Hát állított! :-) Míg tavaly könnyedén át tudtunk sétálni a patak medrén, idén komoly sodrása és mélysége volt. Igyekeztünk megoldást találni a továbbhaladásra, hiszen még 4 óránk volt a következő vonatig és a Porva-Cseszneki állomáson, ahova vissza tudtunk volna menni, még hely sem volt, ahova behúzódhattunk volna, mint a célállomáson, ami tavaly is a Pokol Csárda volt Vinyén.

Bedobáltunk nagy fadarabokat, hogy hátha azon keresztül át tudunk lépkedni, kerestünk távolabbi lehetséges átkelési pontokat, eljátszottunk a gondolattal, hogy majd az egyetlen, gumicsizmában érkező Anikó cipeli át a gyerekeket a vízen, ami aztán nem is volt lehetséges, hiszen a 3-ik lépésnél már majd' befolyt a víz a csizmába.

És ha át is kelünk, mi vár ránk a következő 5-6 átfolyásnál? Szembeérkezőktől kaptunk tanácsot ilyet is, olyat is.

Végül úgy döntöttünk, hogy nem megyünk tovább, amit már-már kudarcként éltünk meg, aztán mégis olyan gyorsan eltelt az a 4 óra, hogy sietnünk kellett az állomásra, hogy le ne késsük a vonatot.

Letáboroztunk egy szélvédett helyen, ahol a gyerekek felfedezték a környéket, pikniket rendeztek a napon és aközeli hegyoldalra felmászva táncoltak szüleik idegein - különböző mértékben :-)

Mindent összevetve jól sikerült a mostani kirándulás is. Másképp terveztük, de végül úgy volt jó, ahogy volt.

Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://operenciasovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr252410886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása