HTML

Óperenciás Waldorf-Óvoda

Egyesületünk: www.szelloszarnyan.hu Blogunkban a 2012 őszén megújult, egyesületi fenntartású Óperenciás Waldorf-óvoda életéről, mindennapjairól szeretnénk hírt adni az érdeklődőknek. Az óvoda címe: Komárom, Molaj Műszerész u. 2 Tel: 30 2124868 operenciasovoda@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Lezárult a "Nevelés művészete" előadássorozat

2010.04.18. 07:43 Egyesületi tagok

Április 15-én dr. Aczél Katalin, pedagógiai módszertankutató előadásával zárult a “Nevelés művészete” előadássorozat, melyet egyesületünk, a Szellő Szárnyán Közhasznú Egyesület indított útjára.

Egyesületünk fő céljai, a komáromi Óperenciás Waldorf-Óvoda támogatásán túl kultúrális és családi események szervezése.  A tavaly márciusi Vekerdy-előadás sikerén fellelkesedve döntöttünk  a nevelés kérdéseit boncolgató előadások szervezése mellett.

Első előadónk dr. Kulcsár Gábor volt, a pesthidegkúti waldorf-iskola iskolaképviselője. Tőle sokmindent megtudhattuk, arról, hogy gyermekünk mely életszakaszában mire a legfogékonyabb, hallhattunk arról is, hogy milyen jellegű problémákkal kűzdenek az iskolások általában és hogyan próbálja a waldorf feloldani azt. Minden résztvevőre nagy hatással voltak az elhangzottak.

Következőként Schäffer Erzsébet írónőt hívtuk meg, akivel sokkal kötetlenebb megközelítésben, egyszerű, emberi történteken keresztül hallhattunk arról, hogy a csoda igenis bennünk van, csupán észre kell vennünk. Nagy tanulsága volt e találkozásnak, hogy őrizzük meg őszínte kíváncsiságunkat az emberek, gyermekeink, családtagjaink iránt és tarsuk meg őszinte figyelemünket, jelenlétünket, amikor velük vagyunk. Csak ez eredményezhet hosszú távon jól működő, mély szülő-gyermeki kapcsolatokat. Felemelő érzés volt e találkozás mindannyiunknak.

Meghívottaink kiválasztásakor tudatosan nem kizárólag waldorf-közeli előadókat hívtunk meg, így kerülhetett előadóink sorába Csernus doktor is.Tőle megszokott eszközökkel élve a családon belüli kapcsolatok boncolgatásáról hallgattunk.

Dr. Aczél Katalin, pedagógiai módszertankutatótól megtudhattuk, hogy hogyan kezeljünk konfliktusos helyzeteket gyermekünknél, diákjainknál, amikor már azt hisszük, hogy csak a parancs vagy az érzelmi zsarolás lehet az eszközünk. Ne éljünk velük, mert hosszú távon csak a pozitív motiválás, a jóra serkentés a célravezető, ami persze nagyobb odafigyelést kíván meg tőlünk. Kaptunk hasznos ötleteket ahhoz is, hogy gyermekünket hogyan segítsük hatékonyan a tanulásban.

Egyesületünk jövőbeni programjairól a www.szelloszarnyan.hu oldalon olvashatnak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: előadás nevelés művészete

A bejegyzés trackback címe:

https://operenciasovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr291930798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása