HTML

Óperenciás Waldorf-Óvoda

Egyesületünk: www.szelloszarnyan.hu Blogunkban a 2012 őszén megújult, egyesületi fenntartású Óperenciás Waldorf-óvoda életéről, mindennapjairól szeretnénk hírt adni az érdeklődőknek. Az óvoda címe: Komárom, Molaj Műszerész u. 2 Tel: 30 2124868 operenciasovoda@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Első ünnepünk - Mihály napi évnyitó szeptember 29-én

2009.10.12. 18:42 Egyesületi tagok

A napok ereje egyre fogy

A szívek fénye felragyog

Aranyló őszön át lép felénk

Arca sugárzó égi fény

 

Szent Mihály, te idők ura

Kezedben kenyér és új ruha

Szent Mihály, te új erő, te éltető."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Szent Mihály napján évnyitó ünnepet tartottunk. Jelen voltunk mi, szülők is. Az ünnep a gyerekek egy teljes óvodai napját mutatta be szimbolikusan. 

Gyerekeinket bekísértük az oviba a borostyánkapun át, ott fogadta őket Anikó, akitől mindegyikük egy szép mécsest kapott. Az asztalon a napi foglalkozások eszközei, a festék, viaszkréta, mesegyapjú illetve a szent-mihályi betakarítás ünnepének jelzéseként gyümölcsök, zöldségek színesítették a feldíszített kerek asztalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mécsessel továbbsétálva átvette őket a délután óvónéni, Jutka. Elsétáltak az alváshoz megágyazott fektetők mellett tovább, a másik borostyánkapuig, ahol már a szülők várták újra a gyerekeket.

Megható érzés volt résztvenni az ünnepen szülőnek, gyereknek és óvónéniknek is egyaránt! :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Papírsárkányozásra alkalmas, napsütéses, de megfelelően szelesen kezdődött a napunk. Délután sárkányeregetésre és piknikezésre készültünk a parkba. Ebből főleg a piknikezés valósult meg, mivel délutánra gyönyörű és  szélcsendes időnk lett. Persze így is nagyon jól éreztük magunkat. Ettünk sok zsíros kenyeret lilahagymával, szőlővel, almával és kürtöskalácsot is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Utunk arany kapuján

őrzőként áll Szent Mihály

Izzó fénykarddal kezében

járja körbe most a Földet."

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep szent mihály papírsárkány évnyitó

A bejegyzés trackback címe:

https://operenciasovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr611445674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása