HTML

Óperenciás Waldorf-Óvoda

Egyesületünk: www.szelloszarnyan.hu Blogunkban a 2012 őszén megújult, egyesületi fenntartású Óperenciás Waldorf-óvoda életéről, mindennapjairól szeretnénk hírt adni az érdeklődőknek. Az óvoda címe: Komárom, Molaj Műszerész u. 2 Tel: 30 2124868 operenciasovoda@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Nyári táborunk - Vének

2010.10.12. 00:10 Egyesületi tagok

Nyári kirándulásunkat augusztus közepére terveztük, az óvodakezdés idejére.
Első "hosszúhétvégés” programunknak többek között az volt a célja, hogy a szünet után újra összerázódjon a gyerekcsapat, és persze a szülői közösség is.

Uticélunk a szigetközi Vének zsákfalucska volt, ahol a mesés Jurta-táborban szálltunk meg. http://www.aranykerttabor.hu/

Már maga az épület is népmesébe illő volt, hatalmas tölgyfa köré épített gyűrű formájával, sugár irányban kialakított téglapadlós szobáival, zöld mohától puha nádtetejével...
A körülötte bebarangolható ártéri erdő sok kutatni-, felfedeznivalót tartogatott a kicsiknek, így a terep változatos játszóhelyeket biztosított.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerencsénkre (gyermekem szavajárása szeint) az "Időjárók" kegyesek voltak hozzánk, így nappal a finom meleg
augusztusi időt élvezhettük, a mennydörgős nyári viharok maradtak az éjszakákra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esténként, miután a gyerekek a sok rajcsúrozástól és élménytől fáradtan, Anikó meséje után végre el tudtak aludni, mi, felnőttek ültünk össze inspiráló beszélgetésekre és meghallgathattuk egymás tartalmas előadásait is. (Még nyár elején felvetődött a gondolat, hogy a Waldorf Gimnáziumi érettségihez hasonlóan minden szülő komolyabb kutatást végezve kidolgozhatna egy-egy érdekes témát és itt a táborban meg is hallgathatjuk egymást)
Sokmindent megtudhattunk az erőszakmentes kommunikációról, arról, hogy milyen gyakorlati követelményeknek kellene teljesülniük egy Waldorf-iskola indításához, hallottunk egy nagyon összeszedett előadást a francia katharokról, majd egy nagyon szerteágazó (a témával foglalkozó irodalmat is bemutató) előadást a rák-candida-pszichoszomatikus betegségek témakörben.
Jómagam a baba-mama kapcsolatanalízisről beszéltem, az olvasottakon túl saját tapasztalataimból kiindulva,végül egy rendkívül érdekes, némiképp vitaindító előadást hallgattunk meg az Asszonysorsról illetve annak változásáról
az utóbbi száz-ötven-tíz évben.
Mindegyik előadás komoly gondolatokat vetett fel, valószínűleg mindannyian kaptunk tőlük egy kis pluszt. Jóleső érzés volt felmerülő kérdéseinket megvitatni, azokra választ kapni, még ha maradtak is nyitott kérdések, amiken azóta rágódhatunk tovább, igény szerint :-)

Szombat délelőtt meglátogatott bennünket Gubó Kata euritmia tanár, akivel ismét komoly koncentrációt és egymásra figyelést igénylő, nagyszerű euritmia óránk volt. Kicsit megint irigyeltem a gyerekeket, akiknek az oviban heti rendszerességgel van ebben a varázslatban részük.
Megismerkedhettünk Dórival, aki azóta -a nyár folyamán máshová pályázott Jutka óvónéni helyett- a másik óvónénink lett Anikó mellett, gyerekeink nagy örömére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Délelőttre még belefért egy kis sátorállítás, homokban focizás, gyapjúválogatás. A délutánt batikolásra szántuk.
Szombat estére közös paprikáskrumpli főzést rendeztünk az anyák közreműködésével, a többi alkalommal szállásadóink konyháját dícsérhettük, akik külön figyelmet fordítottak a vegetáriánus családok menüjének elkészítésére is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasárnap a közös ebéd és még egy kis játék után, a jól sikerül hétvége élményével gazdagabban indultunk haza.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://operenciasovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr272364301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása