HTML

Óperenciás Waldorf-Óvoda

Egyesületünk: www.szelloszarnyan.hu Blogunkban a 2012 őszén megújult, egyesületi fenntartású Óperenciás Waldorf-óvoda életéről, mindennapjairól szeretnénk hírt adni az érdeklődőknek. Az óvoda címe: Komárom, Molaj Műszerész u. 2 Tel: 30 2124868 operenciasovoda@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Hírlevél - 2008. november 16.

2008.11.17. 06:28 Egyesületi tagok

Kedves Szülők!

Ebben a hírlevélben a Márton napi ünnepségünkről és az Óperenciás Waldorf Óvoda alapításáról olvashattok.

Márton nap

Márton nap alkalmával a Jókai Ligetbe szerveztünk felvonulást. Az apróságok boldogan vitték magukkal azokat a lámpásokat, amelyeket az óvónénivel és szüleikkel együtt készítettek. Nagy izgalom előzte meg a manóvár felfedezését, és a meglepetés öröme nem is maradt el. Jó volt látni a csillogó kis szemeket, hallgatni az ezernyi kérdést: Honnan jöttek a manók? Miért világítanak? És a végén természetesen az összes manó gazdára talált valamelyik kisgyereknél. Nekünk 4 is jutott, akik azóta is Áki ágyában alszanak. Természetesen még aznap este itthon is rögtönözni kellett egy manóvárat, amelyet az utca összes gyereke megcsodált azóta.

 

 

Jó érzés volt látni, hogy milyen sokan voltunk és nemcsak gyerekek az anyukáikkal, hanem apukák és nagymamák is jöttek. Úgy érzem, ez a játszókör és a Waldorf filózófia egyik lényeges eleme: a KÖZÖSSÉGTEREMTÉS megvalósult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A másnapi a 24 órában is olvashattatok játszókörünk Márton napi ünnepségéről.

 

Óperenciás Waldorf Óvoda alapítása

2008.11.13-án 14.00 órakor került sor a Komáromi Polgármesteri Hivatalban az Oktatási Bizottság ülésére, amelyen mi (Gabi, Erika) is részt vettünk. Hosszú előkészítő munka után a Bizottság tagjai és néhány meghívott szakértő átnézték az általunk készített üzleti tervet, amely egy waldorf módszerrel működő kezdetben egy csoportos önálló óvoda alapításáról, majd 2009. szeptemberi indításáról szólt. A jelenlévők mindannyian egyet értettek abban, hogy a waldorf egy jó módszer, és ha erre egy komáromi szülői közösségnek igénye van, akkor nem látják akadályát a kezdeményezés támogatásának.

Egyelőre az óvoda leendő helyszínének kiválasztása a legsürgetőbb feladat. Kézenfekvő alternatívaként merült fel a molaji ovi, amelynek 600 m2-es épületében, zöldövezeti környezetben ideális tágas csoportszobával. Műszakilag megoldhatónak tűnik a rendelkezésünkre bocsátandó rész leválasztása. Ez azonban egyelőre egy a lehetséges alternatívák közül. A hivatal illetékes szakértői dolgoznak a további lehetséges komáromi helyszínek feltérképezésén.
Ha végül mégis a molaji ovi egy részét bocsátanák a rendelkezésünkre, akkor ovibusz (nem helyijárat, nem Volán járat, hanem egy 15-20 fő szállítására alkalmas kisbusz,) indulna, melyen csak az oviba igyekvő gyerekek (akár szüleikkel együtt) és egy felnőtt kísérő (nagymama, nagypapa stb) utazna.

Óriási dolognak tartom, hogy egy maroknyi szülő kezdeményezése elvi támogatásra talált. Mint ahogyan azt a márton napos részben is említettem, a közösségnek óriási ereje van. Ahhoz, hogy az ovi valóban elindulhasson jövő szeptemberben, még rengeteg dolgunk van. A közeljövőben szeretnénk egy Szülői Kört összehívni, ahová –minden kötelezettség nélkül- várjuk azokat, akik szeretnének elrepülni e mesevilágába, és meghallgatni őt arról, hogy milyennek képzeli el az óvodánkat, majd hogyan telnek ott a gyerekek mindennapjai, mit, miért tesz az óvónéni. Ezt követően együtt megfogalmaznánk a további teendőket, célokat.
 

Szólj hozzá!

Címkék: képek hírlevél

A bejegyzés trackback címe:

https://operenciasovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr3773051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása