HTML

Óperenciás Waldorf-Óvoda

Egyesületünk: www.szelloszarnyan.hu Blogunkban a 2012 őszén megújult, egyesületi fenntartású Óperenciás Waldorf-óvoda életéről, mindennapjairól szeretnénk hírt adni az érdeklődőknek. Az óvoda címe: Komárom, Molaj Műszerész u. 2 Tel: 30 2124868 operenciasovoda@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Hírlevél 2008. október 19.

2008.11.02. 21:43 Egyesületi tagok

Kedves Szülők!

Az alábbiakban Játszókörünk első hírlevelét olvashatjátok. Ezen keresztül tájékoztatunk Titeket közérdekű információkról, aktualitásokról és természetesen a játszókörben elhangzó dalok és mondókák szövegeit is megtaláljátok.

Néhány szó az előző játszókörről

Az október 12-i játszókörben 16 gyermek és 22 anyuka, apuka játszott remek hangulatban, teljesen belaktuk a Közösségi Ház nagy termét. A szülők és a gyerekek együtt gyurmáztak, szaladgáltak, autóztak, főzőcskéztek. Szépen szólt az ének a körjátékban és még a legkisebbek is ügyesen próbálgatták a „tánclépéseket”.  A mese a legtöbb gyermek figyelmét lekötötte, annak ellenére, hogy  szülők közül többen a háttérben beszélgettek, telefonáltak. Kérünk Benneteket, hogy a mese alatt azzal, hogy csendben figyeltek, segítsetek a gyerekeknek elmélyülni a manók, sárkányok és tündérek világában. A mai játszókörben varázs-szőnyegekkel egy kis mesesarkot alakítunk ki annak érdekében, hogy gondtalanul tudjunk repkedni a csodák birodalmában. Ha valakinek van otthon olyan rongy-futó vagy bármilyen felesleges szőnyege, megköszönnénk, ha a játszókör rendelkezésére tudná bocsátani.
Készítettünk egy „Házirendet” is, amelyből kiderül a játszóház célja, és az is, milyen együttműködés szükséges a szülők részéről ahhoz, hogy minden zökkenőmentes legyen. Kérjük, olvassátok el.

Őszi „kavics dobálás”


A gyerekek ösztönösen a legegyszerűbb, legtermészetesebb dolgokhoz vonzódnak. Jól esik a sárban dagonyázni vagy az esőben szaladgálni. De ne dobjátok el a hírlevelet, most nem erről lesz szó.  Jó idő esetén október 23-án, csütörtökön délelőtt 10 órától Szőnyben, a Bocska tó mögötti Duna parton egy kavics és gesztenye dobálós, sárkányeregetős, papírhajó úsztatós mulatságot szervezünk. Hozzatok magatokkal gesztenyét és újságpapírt. Akinek van papírsárkánya, ne hagyja otthon. Akinek nincs, annak van még 3 napja (és éjszakája), hogy elkészítse álmai sárkányát.
Szeretettel várunk Mindenkit!!!

Kérdés doboz

Ha többet szeretnétek megtudni a Játszókörről, vagy a Waldorf pedagógiáról, vagy egyszerűen csak hallottatok valamit, amit nem értetek, vagy kétséget ébreszt Bennetek, esetleg van egy jó ötletetek, ami hasznos lenne itt, a Játszókörben , írjátok fel egy papírra és dobjátok be a „Kérdés dobozba”. Tájékozódhattok továbbá az operenciasovoda@blog.hu internetes oldalról is. Minden ötletet, kérdést, javaslatot szívesen veszünk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: hírlevél

A bejegyzés trackback címe:

https://operenciasovoda.blog.hu/api/trackback/id/tr22746370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása